Vieser Tukholman huonekalumessuilla

Vieser Tukholman huonekalumessuilla 5.-9.2.2019

Stockholm Furniture Fair 2019

Vahvat suunnittelijanimet Vieser x Durat messuosaston takana: Linda Bergroth, Saku Sysiö ja MOST Collective

Suomalaiset designtuotevalmistajat Durat ja Vieser saivat houkuteltua palkitun ja tunnustetun suunnittelijan, Linda Bergrothin toteuttamaan yritysten yhteisen messuosaston Stockholm Furniture Fair 2019 -tapahtumaan.

Keväällä lanseeratusta art deco -henkinen DURAT Palace - komposiittimateriaalimallistosta ja siitä valmistetuista Vieserin linjakkaan näyttävistä, uusista lattiakaivoista on luotu värikylläinen ja runsas messuosasto.

Twist the norms -sloganin siivin osastolla esitellään kylpyhuoneen uusia, kestävää kehitystä tukevia, ylellisiä kylpyhuonemateriaaleja ja modernia lattiakaivodesignia. Osastolta löytyy vinkkejä persoonallisiin kylpuhuoneratkaisuihin, jotka kestävät kauas tulevaisuuteen.

“Osaston tavoitteena on vapautua totutusta ja avata ihmisten silmät näkemään kylpyhuone uudella tavalla.Vieser ja Durat tarjoavat mahdollisuuden rakentaa taiteellisesti ja teknisesti korkeatasoisia kylpyhuoneita, jotka ovat samaan aikaan sekä persoonallisia että pohjoismaisten rakennusvaatimusten mukaisia”, Linda Bergroth kertoo suunnittelunsa lähtökohdista.

Säihkettä sisustukseen
Durat Palace syntyi, kun kansainvälisen suunnittelutoimisto MOST Collectiven suunnittelijat Kaori Pi ja Geert Decock löysivät kierrätysateriaalista valmistettavan suomalaisen Durat-komposiittimateriaalin. Ekologinen tuote innosti suunnittelijaparin luomaan skandinaavisen pelkistettyyn Durat-konseptiin uuden värimalliston.

”Durat Palacen ydin ovat luonnon väripigmenteistä valmistetut, himmeästi säihkyvät väripilkut. Väripigmenit valmistetaan hollantilaisella, 1700-luvulla perustetulla väritehtaalla, joka toimii vanhan tuulimyllyn suojissa. MOSTin lähtökohtana on edesauttaa kestävää, ympäristöä säästävää suunnittelua, jonka muotoilu kestää ajanhammasta” Kaori ja Geert kertovat.

Lattiakaivon kannet osaksi sisustusta
Vieserin näyttävä ja sisustusta hienosti täydentävät uudet Vieser Dot -, Vieser Square - ja Vieser Line -lattiakaivomallistot ovat syntyneet Aivan - Nordic design and innovation agencyn Saku Sysiön suunnittelupöydällä.

”Halusin lähteä muuttamaan ajattelua ja luoda lattiakaivon kannet, jotka inspiroivat ja uudistavat tapaa suunnitella, käyttää ja päivittää kylpyhuonetta. Ulkonäon lisäksi minulle on tärkeää muotoilu, joka tuntuu hyvältä jalan alla”, Saku kertoo lähtökohdistaan.

Vieserillä on 45 vuoden kokemus markkinoiden turvallisimman lattiakaivojärjestelmän luojana. Inspiroivan muotoilun perustana onkin aina ensiluokkainen luotettavuus ja asennuksen ja huollon helppous.

Kätevän tekniikan ansiosta se on nopeasti asennettavissa ja helposti puhdistettavissa.

Durat - kestävän kehityksen edelläkävijä
Durat on komposiittimateriaali, jonka raaka-aineesta noin 30 prosenttia on uusiomuovia. Tuote itsessään on sataprosenttisesti kierrätettävää. Näyttävyytensä ja kestävyytensä ansiosta se soveltuu keittiöihin, kylpyhuoneisiin, ravintoloihin, myymälöihin, laboratorioihin ja laivoihin.

Durat valmistetaan murskaamalla uusiomuovi rakeiksi, joista syntyy tuotteen omaleimainen, elävä, kolmiulotteinen pinta, jonka kosketustuntuma on ylellisen silkkinen ja lämmin. Materiaali valetaan levyiksi ja erilaisiksi ammeiksi ja altaiksi. Duratista on saatavana lähes kolmesataa eri värisävyä ja yhdeksää erilaista kuosia. Materiaali on äärimmäisen kestävää ja se on uudistettavissa kevyesti hiomalla.

Durat on suomalainen innovaatio ja se valmistetaan Suomessa. Duratin toiminnan lähtökohtana on ollut yli kahdenkymmenen vuoden ajan kierrätyksen ja huippumuotoilun yhdistäminen.

Vieser – Simply Smart Living
Vieser on ollut jo 40 vuotta edelläkävijä turvallisten ja fiksujen viemäri- ja kylpyhuoneratkaisujen kehittäjänä. Vieseriläisten tavoittena on tuottaa arkea helpottavia ja sisustajaa insipiroivia tuotteita kylpyhuoneisiin. Vieser tarjoaa innovatiivisia lattiakaivovaihtoehtoja, jotka täyttävät ja useimmiten jopa ylittävät sekä ammattirakentajien että loppukäyttäjien odotukset.

Vieser on osa Serres Group - yritysryhmää, jonka ensimmäinen osa on perustettu jo vuonna 1973. Serres Geupin nettomyynti oli noin 55 miljonaa euroa vuonna 2017. Yhtiö työllisti viime vuonna yli 350 työntekijää.